Jeppe Aakjær

16. marts 2018 kl. 9.30: foredrag v. organist Charlotte Dagnæs-Hansen om Jeppe Aakjær.

Hør et levende foredrag om Jeppe Aakjær, hans digte og det moderne gennembrud. I foredraget fortæller Charlotte Dagnæs-Hansen om Jeppe Aakjærs digtsamling Rugens sange.

Med nærvær og oprigtighed digtede Aakjær om naturen, årstiderne og vejret, ligesom han skildrede mennesket, kulturen og det daglige arbejde. Aakjær fortæller med både storhed og små nuancer i sine digte, så det alt sammen bliver levende for os i dag, når vi synger og læser dem. Selv i dag 150 års efter Jeppe Aakjær blev født, nyder vi at synge hans sange, hvoraf rigtig mange er med i den nyeste højskolesangbog fra 2006.

Noget helt særligt var venskabet mellem Jeppe Aakjær og Carl Nielsen. De følge sig tæt forbundet og Carl Nielsen satte musik til i alt 16 af Aakjærs digte.

Jeppe Aakjær formiddag

fredag d. 16. marts 2018 i den gamle præstegård

Nu er det længe siden (nr. 334), Ole sad på en knold og sang (nr. 184): jeg bærer med smil min byrde (nr. 504), mens sneflokke kom vrimlende (nr. 255) uden for vinduet.

Stadig med højskolesangbogen i hånden sang vi mange andre af Jeppe Aakjærs herlige sange og hørte Charlotte Dagnæs-Hansen (organist ved Præstø og Skibinge kirker) fortælle om hans liv og personlighed -  en rigtig vellykket formiddag. Der var fuldt hus, og vi nød Annes lækre morgenbord.